İsveç'e Gitmek İçin Gençlere Fırsat!

Bir Maruzatım Var projesi kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi ve İsveç Gençlik Konseyi (LSU) ortaklığında, İsveç Konsolosluğunun desteğiyle 22-26 Nisan tarihleri arasında İsveç’in Stockholm şehrinde ‘gençlik’ alanında çalışan yerel, ulusal ve uluslar arası kurumların ziyaret edileceği bir çalışma ziyareti gerçekleştirilecektir.

Bir Maruzatım Var projesi çerçevesinde 2011 yılından beri gençler günlük hayat deneyimlerini yeni medya araçları aracılığıyla, yenilikçi ve yaratıcı yöntemler kullanarak kendi ihtiyaç ve amaçlarına yönelik alternatif haberler hazırlayarak paylaşma imkanı buluyorlar. Proje planında eş zamanlı olarak İsveçli gençlerin de benzer uygulamalarla kendi hikayelerini haber yaptıkları faaliyetler bulunmakta.

Çalışma ziyareti Türkiye ve İsveç’ten doğrudan gençlerle çalışan ya da gençlik alanında çalışan kurumların, iyi örnek paylaşımları, politika geliştirme, uygulama ve karar alma süreçlerine dair deneyim kazanma ve gözlem yapabilmeleri, ileriye dönük çalışmalar için zemin oluşturabilmeleri ve sahaya yönelik deneyim paylaşımında bulunabilmeleri için kurum ziyaretleri, yüz yüze görüşmeler, kurumların yeni medya kullanımı ve ayrımcılık karşıtı etkinliklerinde kullandıkları araçların paylaşılacağı bir atölyeyi içermektedir.

Çalışma ziyaretine katılım ücretsizdir, program dahilindeki ulaşım, konaklama ve vize masrafları proje tarafından karşılanacaktır.

Sizler de:

Türkiye’den gençlik alanında yada gençlerle çalışan (kadın, insan hakları, çevre, çocuk vb alanlarda gençlerle çalışan) bir kurumu temsil ediyorsanız,
Yeni medya araçlarını kullanabiliyor ve bu konuya ilgiliyseniz,
Sahadan, kurumunuzdan yada şehrinizden haber üretmekle ilgileniyorsanız,
18 -30 yaşları arasındaysanız,
Kendinizi ifade edebilecek kadar İngilizce konuşabiliyor ve anlayabiliyorsanız,
Belirtilen tarihlerde programın tamamına katılabiliyorsanız

çalışma ziyareti başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz. Son başvuru tarihi 24 Mart Pazar günü saat 17.00′dir. Programla ilgili sorularınızı halil.oz@bilgi.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Ayrıntılar için: http://www.genclikcalismalari.org/bir-maruzatim-var-isvec-saha-ziyareti/

Ziyaret edlecek kurumlar:

LSU (The National Council of Swedish Youth Organisations)
http://lsu.se/

Ung & Dum (Young & Dumb)
http://www.ungochdum.se/

Save the children youth Sweden (Norm Critical School)
http://rbuf.se/

RFSL Youth (LGBTQ) – project called “Thousand Pictures Thousand Words”
http://www.rfslungdom.se/

Sveriges muslimer för fred och rättvisa (Swedish muslims for peace) – project called I’m also Swedish!
http://muslimerforfred.org/

Fanzingo
http://fanzingo.se/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder